Kölyökkutya érkezik - Alapfelszerelés a kezdéshez

Amint megszületett az elhatározás a fejedben, hogy kiskutyát veszel magadhoz, hihetetlen öröm és izgatottság kerít a hatalmába. Mert ez valóban egy izgalmas pillanat, akkor is, ha már gyakorlott kutyatartó vagy. Első kutyásként meg pláne óriási dolog ezt megélni. Viszont abban is biztosak vagyunk, hogy most tele vagy kétségekkel és kérdésekkel. Mint például: milyen felszerelést kell már a kezdetekben beszereznem és mi az, ami még ráér?
Ezzel a kis összeállításunkkal szeretnénk neked segíteni, hogy biztosan ne maradjon le semmi a bevásárlólistáról és nyugodtan várhasd a kutyus érkezését.

 

 

Eledel, jutalomfalat


A kölykök ugyanúgy, ahogy a gyerekek növésben vannak, így fontos a kiegyensúlyozott, kizárólag jó minőségű étellel való táplálás. Kutyatápokból - legyen akár száraz vagy nedves - javasolt a speciálisan kölyök és fiatal kutyák szükségleteire szabottat választani. Fontos, hogy összetevői közt olyan alkotók legyenek, melyek elősegítik az egészséges növekedést és optimális fejlődést. A rágófalatokat a táp kiegészítéseként, jutalomként, fogápolóként is adhatod újdonsült kedvencednek.

 

 

 

Fekhely


Ennél a résznél a "titkos" kulcsszó lehetne akár a PUHA. Igaz ugyan, hogy a kutya szereti maga eldönteni, hogy hol legyen a "kuckója", de egy puha fekhelynek egyikük sem tud ellenállni. A vásárlást érdemes egy kutyaággyal vagy kosárral kezdeni, majd esetleg otthonosabbá varázsolni azt egy párnával vagy takaróval. A fekhely mindig is a biztonságot és a védelmet fogja jelenteni kiskutyánk számára, ahova elvonulhat a világ elől vagy megpihenhet két játék között.

 

 

Etető- és itatótál


Ez a felszerelés bizony párban jár, ugyanis szükség van egy vizes és egy ételes tálra is. Előtted van a kép, ahogy az eb tolja maga előtt a tálkáját a lakásban és közben mindenhol otthagy 1-1 falatot? Ez a fajta kosz elkerülhető, ha csúszásmentes tálakat választasz. A lényeg, hogy mindig legyen kutyusod előtt friss víz. Ételt viszont lehetőség szerint ne hagyj elöl, mert kedvenc négylábúd bizony hajlamos a túlevésre és a meghízásra. Ez pedig csak további egészségügyi problémákat eredményezhet, így javasoljuk, hogy kizárólag az etetési időben kerüljön étel a tálkájába.

 

 

Kefe, fésű és egyéb ápolási termékek


Rövidszőrű eb esetén is érdemes beszerezni egy puha kefét, hogy egyszerűen tisztán tarthasd bundáját. A szobatisztaságra nevelés alapdarabja a kutya WC, mely lakásban tartott kiskedvencnél elengedhetetlen. Ugyanakkor udvarra szánt házörzőknek is hatékonyan megtaníthatjuk vele, hogy hova lehet és hova nem ajánlatos üríteni. A fürdetőszerek közül mindenképp ajánlott minél természetesebb összetevőjű, hipoallergén sampont keresni.

 

 

Játék

Labda, sípoló állatka, gumicsont, játszókötél, rongy, lyukas zokni...ez aztán bármi lehet, amit nem tud lenyelni a kutyus. Sokat rágó ebeknél remek választás lehet egy tömör gumijáték, mint például a kaucsuk zsinóros labda. Amennyiben játékos kiképzésen gondolkozol nem kell várnod kutyád fél vagy 1 éves koráig, ugyanis a fogásfejlesztő párnával már 3 hónapos korától tréningezhető.

 

 

Hám, póráz, nyakörv

Amíg nem tanulják meg, hogy nem szabad húzni a pórázt, addig a nyakörvvel feleslegesen terheljük az amúgy is érzékeny nyakukat. Ezért kölyökkutyánál is nyugodt szívvel ajánljuk az IDC hámot, mert kényelmes és biztonságos. Már az egészen kicsi, 1 kg-os kutyusok számára is elérhető.

 

 

Ha mégis a nyakörv mellett döntenél, akkor érdemes a vékonyabb, de annál erősebb csőhevederből készítettet vagy a kutya szőrét és bőrét egyáltalán nem irritáló Color & Gray nyakörvet választani.


Közös sétáitok során a póráz a legfőbb kapcsolattartó eszközöd kutyáddal, ezért elengedhetetlen a megléte. Lehetőleg kényelmes fogása legyen és ne csússzon ki a kezedből. Amennyiben a strapabíró Color & Gray vagy csőheveder pórázaink közül vásárolsz garantáltan nem fog csalódás érni.

 

 

Kutyás cuccokból sosem lehet elég, de ha a fentiek megvannak, már bátran várhatod az új jövevényt.Weblapunkon minden kutyafajtára és méretre találsz megfelelő felszerelés akár tevékenység szerinti bontásban is. Kapcsolatban állunk a legjobb márkákkal, így jelenlegi vagy jövőbeli kedvencedet tartós minőségi felszereléssel látahtod el.