Close
0 db
Nincs termék a bevásárlókosárba.
Julius-K9 termékek
  Filters
  Magyar / Romanian
  Keresés

  Segítőkutya hám

  Segítőkutya hám

  Segítőkutya

  A segítőkutyák számos ember mindennapjait könnyítik meg. Nem kevés esetben már életet is mentett, hogy gazdájuk mellett voltak. Mégis a legtöbb ember nem is tud róla, hogy hányféle különböző területen vethetők be ezek az okos és végtelenül odaadó négylábúak.

  A segítőkutyák és a házikedvencek közti alapvető különbség, hogy előbbiek kifejezetten a fogyatékossággal élő embereknek nyújtanak támaszt, pl. látáskárosodás, halláskárosodás, mentális betegségek (poszttraumatikus stressz szindróma), rohamok, mozgáskárosodás és cukorbetegség esetén. Amit évekig tartó szabályozott kiképzések és vizsgák előznek meg.

  Segítőkutya típusok:

  • Személyi segítő (vakvezető, autistasegítő) kutya
  • Rohamjelző kutya (cukorbeteg, epilepsziás és egyéb hasonló típusú betegségben szenvedőknek)
  • Mozgássérült segítő kutya
  • Hallássérült segítő kutya
  • Terápiás kutya

  Segítőkutya felszerelés

  1. IDC Powerhám és kiegészítők

  Ha a megfelelő kutyahámot szeretnéd kiválasztani jó helyen jársz. Ezek a négylábúak sok időt töltenek benne, így elengedhetetlenül szükséges, hogy kényelmes/komfortos legyen a kutyus számára.

  De lássuk miben kell még megfelelnie az ideális service dog hámnak:

  • Legyen strapabíró; ugyanis napi több órás "szolgálatot" is ki kell bírnia.
  • Megkülönböztető jelzésekkel, feliratokkal, esetleg oldaltáskával könnyedén felszerelhetőnek kell lennie.
  • Ellen kell állnia az időjárás viszontagságainak (vízlepergetés, könnyű száradás stb.).
  • Szürkületben, sötétben, rossz látási viszonyok között is használatban van az utakon, ezért jó, ha rendelkezik valamilyen fényvisszaverő vagy foszforeszkáló elemmel.
  • Könnyen használható/állítható legyen.

  Jó hírünk van! Ahogy a képek is mutatják a Julius-K9 IDC Powerhámja már több segítő kutya képző egyesületnél bizonyított. Sőt állandó felszerelésükké vált.

    

  Amellett, hogy eleget tesz a fenti kritériumoknak, könnyedén cserélhető felirattal (vakvezető kutya, segítő kutya, terápiás kutya) is ellátható vagy akár egyedi logó is igényelhető rá (vakvezető tanuló, Ne simogasd!, STOP).

    

  A hámra szerelhető oldaltáskák által a kutyus még a cipekedésben is tud segíteni, anélkül, hogy a száját használná. Beletehetjük a telefont, iratokat, kulcsot vagy a különféle terápiás eszközöket.

  2. Vakvezető kutyahám

  Az IDC Powerhám és könnyű alumínium vezetőkeret kombinációja. A hám a fent említett valamennyi pozitív tulajdonságot magában hordozza. A cserélhető tépőzáras oldalfelirat lehetősége ennél a hámnál is fennáll.

  A keret praktikusan és gyorsan eltávolítható, ehhez még a hámot sem kell levenni a kutyáról.

  3. Terápiás kutyahám

  A K9-es kutyahámok fő jellemzőit, tulajdonságait magán hordozza ez a speciálisan terápiás kutyák részére kialakított mellény (vest). Az oldaltáskákon lévő felirat itt is cserélhető, így az adott kutyás szervezet saját emblémája is feltehető rá (egyes szervezetek ezt kimondottan kérik is).

  Az All Time Light elvárásoknak megfelelve jól láthatósági mellényként is megállja a helyét, hisz fényvisszaverő mellövén és körszegésén kívül, foszforeszkáló elemmel is el lett látva.

  4. Nyakörv

    

  A hám használata természetesen nem zárja ki a nyakörvét. A póráz csatlakoztatására szolgáló fémkarikára bármilyen embléma (akár egészségügyi vagy egyéb szervezeté) rátehető vagy különféle kendők is felfűzhetők a nyakörvre.

  A Csőheveder és a Lumino nyakörvek foszforeszkáló tulajdonságukkal a jól láthatóság jegyében készültek. A Color & Gray termékcsalád pedig erős, strapabíró anyaga miatt lett közkedvelt.

  5. Póráz

  Küllemüket és tulajdonságaikat tekintve teljes összhangban vannak a termékcsaládjaikba (Lumino, Color & Gray, Csőheveder) tartozó nyakörvekkel. A rövidtől az egész hosszúig számos méretben és szélességben kaphatók, pontosan az eltérő használati funkció miatt.

   

  Képek forrása: segitokutya.net; naplo.hu; 24.hu; labradorok.wordpress.com; webnode.hu; kekcsillagse.blogspot.hu; barathegyisegitokutya.hu; sonja-angolszetter.blogspot.hu

  Írja meg véleményét
  Kategóriák