Close
0 db
Nincs termék a bevásárlókosárba.
Julius-K9 termékek
  Filters
  Magyar / Romanian
  Keresés

  K9 hám

  K9 hám

  K9 Powerhám, IDC Powerhám és IDC Hevederhám. Vajon mit takarnak ezek az elnevezések?

  Ma már bőséges a kínálat a piacon kutyahámok tekintetében. Elég csak beírni a netes keresőbe és máris egy óriási kutyahám birodalomban találja magát az érdeklődő. Azonban érdemes megfontoltan választani, hisz akár kutyánk biztonsága, egészsége is múlhat rajta. Összefoglaló írásunkkal segíteni szeretnénk neked, hogy garantáltan a legideálisabb hámot szerezd be kedvenced számára.

  A fent említett hámtípusok a magyar székhelyű Julius-K9 termékei és egytől egyig kizárólag EU alapanyagokból készülnek.
  Mindegyik szuper találmány, hiszen amellett, hogy a kutya számára kényelmes és biztonságos, a gazdinak is jelentősen megkönnyítheti a dolgát. Ugyanis nem kevés olyan eb létezik, aki elegendő lemozgatás mellett is folyamatosan húz séta közben. Nem törődve azzal, hogy szegény gazdáját jobbra-balra rángatja, ráadásul saját magának is sérülést, fájdalmat okoz ezzel.

  A szabadulóművészeknek, akik könnyedén kibújnak a nyakörvből (pl. agarak) valamint a nyomott orrú kutyusoknak (pl. bulldogok, boxerek), akik fulladnak tőle, egyenesen kötelező darab a hám.

  Mekkora kutyahámot válasszak?

  Ahhoz, hogy a hám praktikusan és biztonságosan működjön, elengedhetetlenül szükséges a megfelelő méret és típus kiválasztása.

  Az ideális hámméret kiválasztását már egy korábbi cikkünkben kifejtettük, viszont nem győzzük hangsúlyozni mennyire fontos is ez.
  Gondolj bele, ha túl kicsi hámot vásárolsz, akkor négylábú kedvencednek számos kellemetlen órát szerzel, hiszen szoríthatja, zavarhatja őt mozgás közben, az esetleges bőrsérülésekről nem is beszélve. A túl nagy méretűből viszont kibújhat, ami enyhén szólva sem túl szerencsés pl. egy forgalmas út mellett.

   

  A sérülések és balesetek elkerülése végett tehát mindenképp mérd meg kutyád mellkasát és ez alapján dönts a következő méretek valamelyike mellett:

  • 1-3 kg-os ölebek számára ideális a Baby 1-es hám, mely kiválóan alkalmazható a 29-36 cm mellkaskörfogatú csivavák, toy terrierek, miniatűr spitzek és egyéb kistermetű kutyák esetén.
  • A 2,5-5 kilós ebek számára a Baby 2-es hámot ajánljuk. Jó lehet a Papillonokra, Yorkshire terrierekre, Máltai selyemkutyákra, de akár a későbbiekben közepes méretűre növő kölykökre (pl. Beagle, spániel, Border collie) is.
  • 40-53 cm-es mellkassal rendelkezők (Bolognese, Boston terrier, Tacskó, Pekingi palotapincsi) részére remek választás a Mini-Mini.
  • Ha a 7-15 kg-os tartományba esik kutyusod, akkor a Mini lesz az ő mérete. Későbbi nagytestű kölyköknél (Akita, Husky, Malamut, Cane corso, Közép-ázsiai juhász), de akár Francia bulldognál, Mopsznál, Beaglenél is alkalmazható.
  • A 0-ás hámot az 58-76 cm-es mellkas tartományba eső kedvencekre javasoljuk, mint például Ausztrál juhász, Shetlandi juhász, Cocker spániel.
  • Dalmatád, Vizslád, Golden retrievered, netán Belga juhászod van? Ha mellkasa 63 és 85 cm közé esik, akkor az 1-es méret megfelelő lesz számára.
  • A legnépszerűbb fajtáknak számító Labradorodra vagy Német juhászodra a 2-es méretű hám többnyire elegendő. De csak akkor, ha mérésed alapján 71 és 96 cm közötti a mellkasának körfogata.
  • 3-as hámra lesz szükségetek, ha kedvenced 40 és 70 kg közti súlytartományba esik, 82-115 centis mellkassal.
  • Az egészen nagy fajták (Kaukázusi juhász, Újfundlandi, Dán dog) miatt lett kifejlesztve a 4-es méretű hám, mely a 96-138 cm-es mellkassal megáldott kutyusodra is remekül passzol.

  Milyen típusú kutyahám lenne ideális kedvencem számára?

  A K9 Powerhámban, az IDC Powerhámban és az IDC Hevederhámban közös, hogy a mellöv a mellizmokhoz vezeti az erőt a nyak helyett, megkímélve a kutyát a fájdalmas fojtó és szorító érzéstől, ha feszül a póráz. Emellett extra biztonságot jelent a fogó, amivel szintén mindhárom típus el lett látva. Segítségével szükséghelyzetben könnyedén visszafoghatod kedvenc négylábúdat. A praktikum mellett a design sem lett háttérbe szorítva, ugyanis mindegyik hámon tetszőlegesre cserélhető az oldalfelirat. Ráírathatod kutyusod nevét, telefonszámod, vicces jelzőt stb.

    

  Az IDC hámok méltó utódaik a K9 Powerhámoknak. Mindkét típus a puha, légáteresztő bélésnek köszönhetően komfortos viseletet biztosít az ebnek. Emellett fényvisszaverő mellkaspántjuk, oldalfeliratuk és varrásuk miatt gyengébb látási feltételek között is biztonságosak.

  Az alapvető különbség a K9 és az IDC között, hogy utóbbi mellöve lejjebb, a kutya szegycsontján helyezkedik el. Továbbá az IDC nyereg része áramvonalasabb, így kedvenced oldalát kevésbé takarja be, mint az előd K9.

  A nyári hőségben az aktív sport (canicross, agility, apportírozás stb.) kedvelőinek talán kicsit túl melegnek bizonyulhatnak a Powerhámok, ezért kifejlesztésre került az IDC Hevederhám. Ahogy a neve is mutatja ez a típus kizárólag hevederekből áll, nyereg rész nélkül. Az IDC hám előnyös tulajdonságait a hevederhám is magán viseli, csak a felső rész hiányzik, így nem melegíti az ebet. Viszont nem fényvisszaverős, ezért kizárólag nappali használatra ajánljuk.

  Reméljük sikerült utat mutatnunk a K9 hámok között, megkönnyítve ezzel a legideálisabb kiválasztását kutyusod számára. Ezután következik majd az igazi nehézség; eldönteni, hogy melyik színű vagy mintájú hámot postázzuk hűséges barátodnak 😉🐶

  Hozzászólások
  2019.07.11. 17:36
  [url=https://kamagra50.com/]kamagra[/url]
  2019.07.17. 4:07
  [url=https://kamagra50.com/]buy kamagra[/url]
  2019.07.17. 23:09
  [url=http://kamagra50.com/]buy kamagra online[/url]
  2019.07.18. 4:17
  [url=https://kamagra50.com/]kamagra online[/url]
  Írja meg véleményét
  Kategóriák