Close
0 db
Nincs termék a bevásárlókosárba.
Julius-K9 termékek
  Filters
  Magyar / Romanian
  Keresés

  Kutya fajták

  Westie vagy másnéven West Highland White Terrier

  Hazája, Skóciában kezdetben róka- és borzvadászatra alkalmazták, mára azonban elképesztő karriert futott be, de nem, mint vadászkutya inkább, mint kedves házikedvenc. Fehér színű terrierfajta. Feje kissé rókaszerű, stopja kifejezett.

  Fajtájának őse a Potalloch terrier. Erős testfelépítés, mély mellkas, mélyen hátra nyúló bordák erős lábak jellemzik.
  Viselkedését Vidámság éberség jellemzi nagyon bátor és magabiztos kutyus, de nagyon barátságos ezért is népszerű. 

  Cégünk több terméket is gyárt és a mini méretű hámjaink kifejezetten a westikre lett méretezve, természetesen egyéb más fajta kutyákra is pompásan illik, de nekik kigazán jól áll főleg egy megfelelő színnel párosítva a fehér színéhez. Mi a fekete és föld színű hámot szoktuk ajánlani, de a terepmintás is megy a kutya stílusához.

   

  Tekintse meg termékeinket:

  kutyahám k9 kutyahám felhelyezése , kutya felszerelések , kutyahám ár k9 kutya,  kutyaruha , póráz

  kutyak kistestű kutyák westie kutya

   

   Német juhászkutya

  Gyakran a köznyelvben csak németjuhásznak hívják, német nyelveben "Deutscher Schäferhund". mint neve is mutatja Németországból származik eme kutyafajta. Közepes termetű 

  Intelligens, kedves, jókedélyű, játékos kutya és hűséges társ. Számos területen bizonyított már e fajta, mentő-, nyomozó-, és vakvezető kutyaként, de emelet ideális családi kutya! 

  Az ónémet juhászkutyából és különböző pásztorkutyákból tenyészették ki. Mai formáját 1800-as évek körül érte el.
  Max von Stephanitz egész életét tette vel a 19. században a fajta tenyésztésére, fő célja, hogy farkasokhoz közelebb hozza a fajtát.

   

   Linkek

  k9 nyakörv hám vagy nyakörv  kutya eladó kutya porazok kutyafajták képekkel bőr kutyanyakörv szánhúzó kutyahám 

   

  Német dog

  Mondani se kell szinte mindenki hallott már erről a kutya fajtáról, hatalmas méretével és elegáns tartásával könnyen észrevehető. A világ legnagyobb kutyáinak egyike. Első megjelenése i. e. 2500-ra tehető, egyiptomi sírkamrák falain erre a fajtára hasonlító rajzokat találtak. Feltehetően a fáraók kedvencei voltak. Származása azóta is vitatott. Ezért is ismerhetjük Dán dog vagy Német dog néven, mivel a dán és német tenyésztők vitái miatt. Bár hivatalosan Deutsche Dogge néven van bejegyezve (jelentése német dog). Angol nyelvterületeken Great Dane- nak (Nagy dán) ismerik.

  Vicces tény: Scooby-Do és Marmaduke, a világhírű rajzfilmhősök is ehhez a kutyafajtához tartoznak.

  • Marmagasság: kan: 80–90 cm, szuka: 72–84 cm
  • Testtömeg: 55–85 kg
  • Várható élettartam: 8–10 év

  Első osztályú őrző-védő. Élettartama nem túl hosszú, mivel az ilyen nagytestű kutyák rövidebb ideig élnek, mint a kisebb társaik.

  Blogunk német dogos bejegyzése

   

  Yorkshire Terrier

  yorkshire terrier (röviden: "yorkie”) Egy igazán kis mozgékony, kedves, selymes talán ezek a szavak jutnak először eszünkbe. Nevéből is kiderül a terrierek fajtacsoportjához tartozik, ezen belül pedig Toy terrier (toy=játék). kistermetű, felettébb népszerű terrier. Szokás masnit kötni fejük búbjára, ékszert aggatni rájuk vagy divatnak megfelelő ruhácskát.

  A fajtát az észak-angliai Yorkshire-ben tenyésztették ki a 19. században a skótok a textilüzletekben való egerészéshez, mivel egy nagyobb kutya lába alatt könnyen átszaladt az egér, így egy olyan fajtát kellett kitenyészteni, ami kicsi, de ugyanúgy van akarat ereje. Több kutyafajtából tenyésztették ki. Ősei a mára kihalt Clydesdale és Paisley terrierek voltak, valamint a még ma is élő Skye és Airedale terrierek.

  Bár méretét tekintve pici, de ezt a kistermetét harciasággal pótolja egy jó terrierhez méltóan! Kiváló házőrző és ha kell embernek is neki megy kis fogaival sérülést okozva. Tényleg igaz a mondás miszerint kicsi a bors, de erős.

   

  kutya ruha

   

  yorki hám kutyapóráz webshop eladó hámok

  Törpespicc

  törpespicc egy kutyafajta. Ami tovább bővíti a kistermetű kutyák listáját. A spicc fajtacsoport legkisebb tagja. Törékeny alkatú, mutatós öleb, mely nem sokban hasonlít szánhúzó rokonaihoz.

  Fajtagazda ország: Németország

  Nem volt különösebben sem hobbiállat, sem pedig munkakutya. Csak kisebb termetű kitenyésztése után lett népszerűbb. Időközben a fajta szőrszíne megváltozott, új színváltozatként a ma legnépszerűbb narancsos szín is megjelent. Ez a szelekciós munka a múlt században zajlott, s azóta tovább nőtt a fajta népszerűsége Európában.

  A ő apró méretükhöz is találtok játékok és hámot is ! 

   

  apró termetű kutyafajták

   

  Forrás:wikipédia

   

  Ki gondolta hogy van törpe tacskó és még annál is kisebb ?

  Igen, hiszen a tacskó köznapi értelemben az úgynevezett normál tacskó -ra utal. 

  Vessük is bele magunkat a nagy tacskó méret táblázatba! 

  Normál tacskó

  A standard méretű tacskó méret meghatározása jelenleg súly alapján történik. Most 10 kg-ban van maximálva. Folyamatban van a standard ezen részének megváltoztatása. A többi fajtához hasonlóan mellkaskörméret szerint lesz meghatározva a méret.

  Törpe tacskó

  A szuka súlya: 4–5 kg, a kané: 4,5–6 kg A törpe tacskó mérete a mellkaskörméret szerint lett meghatározva, amit a mar legmagasabb pontján áthúzva a mellkas legmélyebb pontján áthúzva a könyök mögött mérik. A törpe méret maximum 35 cm lehet, de a standard 2 cm tűrést engedélyez.

  Nyúlász (kaninchen) tacskó

  Súlya kb. 4 kg. A nyúlász tacskó mellkaskörmérete 30 cm-ben lett meghatározva 2 cm tűréssel.

  A német erdészek és vadőrök tovább csökkentették a törpe tacskó méretét, így alakult ki a nyúlász (német elnevezéssel: kaninchen) tacskó. Nevét onnan kapta, hogy ez a kicsi kutya még az üregi nyulat is képes követni vackába. Kis mérete ellenére igazi vadász, kiváló munkakutya, ugyanakkor divatkutyaként is tartják. Rendkívül kedves, jól alkalmazkodik, ezért lakásban való tartásra kifejezetten ajánlott. Családban igyekszik mindig a középpontban lenni, amit megnyerő jellemével hamar el is ér. Megfelelő mennyiségű mozgással nagyon jól bírja az egész napos várakozást is gazdájára. A három szőrváltozat ugyan úgy megjelenik, mint a nagyobb méreteknél.

   

  A tacskók a legtöbb kistestű kutyát meghazudtolóan kiváló vadászkutyák és társak a mindennapokban, játékos, okos, vicces pajtás!

   

  Forrás:wikipédia

  kutya kiegészítők webáruház kutya hámok nyakörv online julius 9 kutyahám eladó kistestű kutyafajták