Close
0 db
Nincs termék a bevásárlókosárba.
Julius-K9 termékek
  Filters
  Magyar / Romanian
  Keresés

  Gyerekek a kutyamenhelyek csökkentéséért

  2018. május 14., hétfő

  Roman egy 6 éves kisfiú, aki édesanyja elmondása szerint kb. 2 éve kezdett el különös érdeklődést mutatni a gazdátlan állatok iránt. Elsőként adományokat gyűjtött egy állatmentő csapat részére, majd elkezdett segíteni a helyi menhelyen. Nem sokkal ezután édesanyja segítségével videókat készített az itt élő kutyákkal, hogy megmutassa az embereknek milyen közvetlen, barátságos négylábúak is várnak szerető gazdira. Roman játszik velük, sétáltatja őket, abban bízva, hogy talán éppen ő lesz a következő eb, akit örökbefogadnak.

  Azonban Roman még ennél is többet szeretett volna tenni az ügy érdekében, ezért anyukájával egy igazán hatásos projektbe (Project Freedom Ride) fogott. Texas azon területeiről, ahol magas az elaltatások száma összegyűjtik a kutyákat és elszállítják őket Washingtonba, nagyobb lehetőséget biztosítva az ebek gazdisodására.

  Tavaly 720 kutyust adtak örökbe, idén eddig 111 otthontalant utaztattak és közel 30%-ukat azonnal be is fogadták. Roman személyesen adta át a négylábúkat új családjuknak.

  Aiden egy 13 éves lány, akinek iskolája meghirdetett egy "Passion project" nevű eseményt. A projekt célja az volt, hogy a diákok vessék be tudásukat valamint engedjék szabadjára a kreativitásukat és hozzanak létre egy olyan alkotást, ami fontos és érdekes számukra.

  Aiden mert egy nagyot álmodni és kutatásba kezdett. A témakör, ami köré épült a vállalkozása nem más, mint a menhelyi kutyák száma. Hamar rájött a fő problémára: a legtöbb eb azért kerül menhelyre, mert az emberek nem tudnak ideális döntést hozni arról, hogy milyen méretű, fajtájú kutya lenne életterükbe a leginkább beilleszthető. Ezért létrehozta a dogdoordogdont.org weboldalt, hogy segítsen megoldani ezt a problémát.

  Az oldalon mindössze 14 kérdést kell megválaszolni, mely az ember életét meghatározó szokásokra vonatkozik, azzal a céllal, hogy rávilágítson milyen kutya az ideális számára. A kérdések megválaszolása után az Austin Pets Alive! oldalon találja magát a leendő örökbefogadó, ahol a teszt eredménye alapján akár ki is tudja választani a neki szimpatikus négylábút.

  Aiden igyekezetének hála a weboldal hamar kinőtte magát: már 10.000-re nőtt a látogatók száma, ráadásul 5 kutyát ezen keresztül fogadtak örökbe. Egyikük egy 3 éves, siket ausztrál pásztorkutya, Royce volt, aki már két éve a menhely lakójaként élt.

  Aiden végső célja, hogy az összes hontalan kutyust összepárosítsa a tökéletes gazdival. Ahogy ő fogalmazott: "A fő célom az, hogy egyszer csak ne legyen szükség többé menhelyekre".

  Csak így tovább, reméljük egyre több Roman és Aiden lesz a nagyvilágban! Ők bebizonyították, hogy a kor bizony nem akadály, ha valamit igazán szívből szeretnénk megvalósítani.

  Hagyjon egy hozzászólást